fredag 27 mars 2015

En liten spaning på Mehmet

Dagens spaning riktar sig mot Miljöpartiet och dess solidariska och och upplysta bostadsminister Mehmet Kaplan. Enligt medierna har ju Mehmet inte varit så mycket i Sverige på sista tiden utan mer varit på resa till bl.a. Turkiet. Det är behjärtansvärt. Turkiet kan nog lära Sverige och svenskarna en del om bostadspolitik. Bra så långt.

Men nu ska vi inte borra i det ämnet.

Idag ska vi bara koncentrera oss på Mehmets röst och tal. Jag tycker nog att ministerns svenska är riktigt bra. Han artikulerar dessutom tydligt och det är inga problem att förstå vad han säger. Mehmet har minsann gått i svenskt gymnasium på 90-talet och fått träna språket (här finns ministerns CV).

Nåväl. Mehmet är tydligen inte lika nöjd med sin röst som vi lyssnare är. För att förbättra den, och antagligen även ministerns självkänsla, har vi skattebetalare fått det höga nöjet att hjälpa Mehmet på vägen genom att finansiera en liten kurs i röstträning. Vi betalade också tågresan så att inte ministern ska behöva belasta det av Riksdagen utfärdade SJ-årskortet (eller ja, det är ju samma konto typ).

Kursen har genomförts av Kristina Lund som trivs i sitt företagande. Hon är bl.a. sångerska, dirigent, mindfulnessinstruktör och tvärflöjtspedagog. Vi hopppas nu att Mehmet utvecklat sin röst och att träningen ska ge mycket tillbaka till statskassan. Hepp hepp Mehmet!

 

 

1 kommentar:

  1. Tågresan är nog för röstinstruktören, annars skulle den väl inte kommit upp på fakturan. Kaplan har väl årskort, som de flesta riksdagsledamöter.

    http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-formanerna-for-riksdagens-ledamoter/

    SvaraRadera